17.9.2014

Opiskelu on alkanut!


Onpas siitä pitkä aika, kun viimeksi kirjoitin. On ollut aika kiireistä ja tänään on pitkästä aikaa sellainen päivä, että olen ollut lähes koko päivän asunnolla. Viimeksi lupailin, että kertoisin oudoista asioista. Se jääköön seuraavaan kertaan sillä nyt on luvassa kertomus siitä, mitä olen puuhaillut.

Nyt kurssit ovat lähteneet kunnolla käyntiin ja sain kuin sainkin tehtyä valinnat. Edellisessä tekstissäni valittelin, etten osaa päättää, otanko englannin vai venäjän. Pian tekstin kirjoittamisen jälkeen aloin ajatella, etten tahdo kumpaakaan, sillä venäjä oli niin huonoon aikaan ja englannin molempien kurssien opettaja oli sama, ei niin mukava yksilö. Sitten selvisi myös, että unkarin kurssin onkin vain 6 op, joten minun olisi periaatteessa ollut otettava sekä englanti että venäjä enkä enää halunnut kumpaakaan. Tutkiskelin sitten ahkerasti kurssitarjontaa ja löysin kohtuullisen mielenkiintoisen oloisen kirjallisuuden kurssin, jonka voin käyttää kirjallisuuden aineopintoihin kotiyliopistossani. Lisäksi päätin käydä molemmat viron kurssit: alemman oppiakseni tuottamaan kieltä ja ylemmän saadakseni haasteita ymmärtämiseen.

Kurssivalintani ovat siis:
Estonian in multilingual Baltic-Sea Europe: kahden luennon perusteella ihanan mielenkiintoinen sosiolingvistiikan kurssi <3
Hungarian Intensive Course on the Basis of English for Beginners: hihii! Tanulok magyarul! Opettaja on todella mukava ja kurssi on todellakin intensiivinen – neljä kertaa viikossa.
Estonian for Beginners II, For International Students, Level A1.2 > A2.1: alempi viron kursseista. Tämäkin on sisältänyt tähän mennessä haasteita, mutta tulee tuskin olemaan kovin raskas.
– A Pre-Intermediate Course in Estonian, Level A2.1 > A2.2: vaikeampi viron kursseista – olen tähän mennessä pysynyt kuitenkin oikein hyvin mukana.
– Introduction to Narrative Studies: kahden luennon perusteella yllättävän mielenkiintoinen kirjallisuuden kurssi (minä kun en oikein välittäisi opiskella kirjallisuutta…)

Kaikki viisi kurssia ovat 6 op, joten opiskeltavaa tulee olemaan yhteensä 30 opintopisteen edestä. Lisäksi suorittelen täällä ehkä ainakin osan S2-harjoittelusta (suomi vieraana kielenä), ja olenkin jo ollut kahdella oppitunnilla seuraamassa. Toisella jouduin toisen suomalaisen kanssa jopa pitämään ensimmäisen puolituntisen, sillä oikealla opettajalla oli jokin tapaaminen. (Älkää kysykö, miten meni…)

Siinäpä oli sitten opiskeluasiaa. Luennot käynnistyivät kunnolla viime viikolla, mutta sitä edeltävällä viikollakin oli joidenkin kurssien ensimmäisiä luentoja. Tällä hetkellä olen siis todella tyytyväinen kurssivalintoihini – kivaa opiskella!



Mites sitten vapaa-aika? Kohokohdat viime blogitekstin jälkeen olivat ehkä viikonloput (yllätys yllätys). 5.–7.9.-viikonlopun lähinnä lepäilin ja tutustuin kaupunkiin. Kuten edellisessä tekstissäni epäilin, myös yökerhoon piti taas lähteä. Perjantai-iltana Club Illusionissa oli vaihtareiden tervetuliasbileet, joissa piipahdimme kämppisteni kanssa. Hauskaa tuossa klubissa on se, että se on vanha elokuvateatteri, josta on tehty nykyaikainen yökerho – kandiaineistoni haastatteluissa paikasta puhuttiin vielä elokuvateatterina! Illutsiooni! (Kandiaineistossani oli haastatteluja virolaisilta suomen kielen opiskelijoilta, ja haastatteluissa he kertovat sitä sun tätä elämästään. Haastattelut oli tehnyt professorimme vuonna 2000.)

Sunnuntaina kävimme kämppisteni kanssa myös Tartu Seiklusparkissa. Olipas jännittävää kiipeillä puissa :’D

Viime viikon  olin vähän flunssainen, joten en mennyt edes pelaamaan jalkapalloa. Viikosta ei oikeastaan ole muuta kerrottavaa kuin se että onnistuin hävittämään pankkikorttini maanantaina. Juhuu! Nostin rahaa ja kaavoihin kangistuneena en ajatellut, mitä tein, vaan otettuani rahat ja kuitin kävelin pois. Virossapa automaatti ei ollutkaan työntänyt korttia ulos ensimmäisenä, vaan se olisi pitänyt pyytää lopuksi. Onneksi huomasin kortin puuttumisen nopeasti, sillä menin kauppaan nostettuani rahaa ja kun kortti puuttui, tajusin etten ollut ottanut sitä missään vaiheessa pois automaatista. Juoksin automaatille, mutta ei kortti siellä enää ollut. Soitin paniikissa sulkupalveluun ja kortti suljettiin – eikä sitä ollut ehditty käyttää. Nyt sitten odottelen uutta, ja käteistä on jäljellä 44 senttiä. Jeah. Yritän selvitä pyytämättä keneltäkään lainaa (tai no pyysin jo kaksi euroa pyykkiin), sillä tällä hetkellä miulla on aika paljon ruokaa. Kortin pitäisi tulla ihan tässä pian.

Parannuin viikon pienestä flunssasta kuitenkin sopivasti viikonlopuksi, jolloin lähdimme Tallinnaan neljän saksalaisen ja yhden turkkilaisen kaverin kanssa. Viikonloppu oli mukava kaverusviikonloppu. Kiertelimme lähinnä vanhassa kaupungissa ja asuimme ihan sataman lähellä olevassa vuokrahuoneistossa. Asunto oli todella moderni ja siisti, minkä lisäksi vielä melko halpa: 25 euroa per henkilö kahdesta yöstä. Parasta asunnossa oli kuitenkin SAUNA! Ah, en ollutkaan tajunnut kaipaavani saunaa niin kovasti, mutta löylyssä istuessa ja kiukaan ritinää ja poksahtelua kuunnellessa tuli niin kotoinen olo <3 Sain saunoa kunnolla kahtena peräkkäisenä iltana!



Tämä viikko alkoi kahdella pitkällä päivällä: maanantaina olin yliopistolla 8.30:stä iltakuuteen. Luentoja minulla ei ollut kuin kolme, mutta kaksi kahden tunnin taukoa ahkeroin viikonlopun reissaamisen takia tekemättä jääneiden viron tehtävien parissa. Illalla kävin sitten vielä pelaamassa jalkapalloa ensimäistä kertaa yliopiston naisten joukkueen treeneissä – opin siellä toivottavasti pelaamisen lisäksi vielä viroakin. Oujee!

Eilen tiistaina luentoja oli vain 10–18, mutta suoraan luennon jälkeen näin ns. local buddyani. ESN (vaihtareiden järjestö) järjesti kaikille halukkaille vaihtareille ”paikallisen kamun”. Meidän piti lähettää lomake, johon täytimme kiinnostuksenkohteitamme ja jotkut järjestöaktiivit sitten järjestivät meidät pareiksi kansainvälistä kamua hakeneille ”paikallisille”. Nooooh. Miun ”paikallinen” kamu on todellakin ”paikallinen”, sillä hän on ukrainalainen, joka opiskelee kolmatta vuotta Tartossa ja on miun alemmalla viron kurssilla. Huoh, luulin että tutustuisin vihdoinkin johonkin virolaiseen ja pääsisin puhumaan viroa ja tutustumaan virolaiseen kulttuuriin. Ei siinä mitään, kamu on kiva, vaikkei mitään sielunyhteyttä syntynyt (vaikka olimme vissiin molemmat klikanneet lomakkeeseen, että pidämme jalkapallosta yms :D).

Tänään miulla oli yksi luento aamulla klo 8.30 ja sen jälkeen olenkin ollut melkein koko ajan asunnolla, löhöillyt ja opiskellut. Tein jopa maailman monipuolisimman esitelmän Suomesta unkariksi. Voitte vain kuvitella miten paljon puolentoista viikon unkarin opintojen jälkeen osaa kirjoittaa…

Siinäpä vähän kaikenlaista tällä kertaa. Elu on ilus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti